סלולרי לילדים

תוכן עניינים

השוק הסלולרי בישראל לא פוסח על הילדים וכיום מאוד נפוץ לראות ילדים כמעט מכל הגילאים מחזיקים בידם מכשיר טלפון סלולרי. סלולרי לילדים הוא נושא שמעורר מחלוקות בין הורים, גופים רשמיים והתקשורת וישנו ויכוח תמידי האם זה נכון לתת לילדים קטנים טלפון.

המחלוקות אינן רק סביב נושא קרינה סלולרית שלא בטוח מה השפעתה, אם בכלל, עלינו כמשתמשים אלא על מגוון היבטים חינוכיים נוספים.

דבר אחד ברור, התופעה של סלולרי לילדים כבר נמצאת איתנו ובמספרים גדולים, וסביר להניח שלא תעלם והמחלוקות תמיד יישארו ברמה כזו או אחרת על פני השטח. נסקור כמה מהמחלוקות העיקריות סביב טיעוני בעד ונגד סלולרי לילדים וגם נביא כמה מכשירים שמתאימים יותר לילדים.

סלולרי לילדים – שאלת הגיל

אחד הנושאים העיקריים סביב הנושא של סלולרי לילדים הוא מאיזה גיל לתת טלפון סלולרי לילדים, כיום התופעה של ילדי גן שמחזיקים מכשיר סלולרי הופכת לנפוצה יותר ויותר והדבר מעלה שאלות רבות.

לכל הורה וארגון רשמי השקפה משלו כמובן. אלו שבעד סלולרי לילדים בגילאים קטנים טוענים כי כך הילדים יכולים להיות בקשר תמידי עם הוריהם ושהמכשירים משמשים בעיקר למקרי חירום או לתיאומי הסעות כאלו ואחרים.

אלו שמתנגדים לרעיון טוענים כי ילדים קטנים נמצאים תמיד תחת השגחה של מבוגר במסגרת חינוכית ושעצם העובדה שיש לילד טלפון היא דוגמא רעה ולא חינוכית וישנה כמובן סכנת הקרינה שיש כמה מחקרים שטוענים כי היא מסוכנת בעיקר לילדים.

אין המלצה גורפת של גוף רשמי על גילאים בהם יש להגביל סלולרי לילדים אך ניתן לומר כי במרבית המקרים ילדים קטנים לא צריכים באמת את המכשיר וכנראה רצוי להשאיר אותם בלעדיו לעוד כמה שנים.

מפחית חרדה או יוצר תלות?

הורים רבים מספקים לילדיהם טלפון סלולרי כדי להשקיט את החרדות שלהם לגבי מעשיו של הילד, מקום הימצאו ושאר בעיות שהוא או היא עלולים להיתקל בהן, ההסבר הנפוץ ביותר של הורים על נושא של סלולרי לילדים הוא כי זה מיועד בראש ובראשונה למקרי חירום.

קשה להתעלם מהעובדה שכאשר לילד יש איך לתקשר עם הוריו בכל רגע נתון אז מרכיב החרדה יורד על פניו והוא תמיד יכול להתקשר ולקרוא לעזרה אם קרה משהו.

אך מצד שני, מומחים טוענים נגד סלולרי לילדים שהוא יוצר תלות שלילית בין הילדים להוריהם, מחד סלולרי לילדים מאפשר להם להתרחק מהוריהם ומביתם כאשר שני הצדדים יודעים שבעת הצורך יש איך לקרוא להורים ובכך סלולרי לילדים מספק מידה של עצמאות לילדים.

אך מאידך, המומחים טוענים כי בכך סלולרי לילדים למעשה יוצר תלות של הילדים ולא מאפשר להם לחוות תחושת עצמאות אמיתית שגם צריכה להיות מלווה בקצת חששות ואי וודאות, אם תמיד אפשר להתקשר הביתה אז הילד אינו עצמאי באמת והוא תלוי במידה מסוימת בהוריו ובעיקר במכשיר.

סלולרי לילדים – מכשירים מתאימים

אם כבר החלטתם כל לתת סלולרי לילדים אז המכשיר חשוב להם מאוד והם לרוב מעודכנים מאוד בשוק הטלפונים. סלולרי לילדים צריך להיות פשוט ושימושי אך גם בעל תכונות צעירות כמו צבעוניות, אפשרות של נגני מוסיקה וסרטים, מצלמה ועוד תכונות שילדים רוצים. כמה המלצות של סלולרי לילדים הן:

  • נוקיה 5310 עם מוסיקה
  • סוני אריקסון W595 בעל צבעים עזים ומצלמה איכותית
  • סמסונג S5603 עם מסך מגע

אלו מכשירים זולים ואיכותיים. כדי לשלוט בהוצאות של סלולרי לילדים אפשר לרכוש כרטיס סים נטען או להגביל את השיחות רק לכמה מספרים רלבנטיים.