Trailze: אפליקצית ניווט לטיולי שטח

תוכן עניינים

אפליקציית הניווט בכבישים Waze נמצאת בטלפון החכם של כמעט כל אדם מאיתנו, כאשר השימוש בה נעשה באופן תדיר בהחלט. אפליקציה חדשה בשם Trailze מנסה לעשות לטיולי השטח את מה ש-Waze עשתה לכבישים ומעוררת עניין רב בקרב חובבי השטח והספורט האתגרי כבר עכשיו. המאמר הנוכחי סוקר את המאפיינים העיקריים של האפליקציה המעניינת הזו.

פרי פיתוח ישראלי: כך הכול התחיל

מאחורי אפליקציית Trailze עומדים רונן ביתן (חובב שטח בעל ניסיון רב בתחום הניווט), טל לביא (מנוסה בפיתוח מובייל) ושי הר זהב, שהצטרף אליהם במחשב.

האפליקציה זכתה כבר לתמיכה של משרד המדען הראשי, כמו גם לתמיכה מצד מספר חברות עסקיות מוכרות: מייקרוסופט או IBM הם השמות המרכזיים, מהבחינה הזו.

המטרה של המפתחים בפיתוח האפליקציה הייתה להתמודד עם היעדר אפליקציות הניווט בשטח, או לכל הפחות אלה הניתנות להשגה במחיר סביר.

האפליקציה הנוכחית, אשר גרסת הבטא שלה יצאה בתחילת חודש יולי, נועדה להפוך את הניווט בשטח במהלך נסיעה ברכב שטח, רכיבה על אופני שטח או אפילו הליכה לפשוטה פי כמה. בפועל, הדבר בא לידי ביטוי באמצעות מסלולים עבור כל אחד מאמצעי התחבורה, מסלולים אשר מחולקים למספר דרגות קושי: המסלולים, מאות במספר, התווספו על ידי אנשי הקהילה. המפה מבוססת על Open Street View, מה שהופך את התאימות למסך הטלפון הסלולרי למעט בעייתית.

זאת בעיקר על רקע העובדה שבשטחי הניווט עצמם יש אלפים רבים של קילומטרים אשר אינם ממופים כלל, או לכל הפחות כוללים אך ורק נתוני דרך בסיסיים. על פי המפתחים, סביר להניח שהיבט זה ישתנה במידה ניכרת בשנים האחרונות, וזאת באמצעות קבלת מידע מהקהילה, התאפשר לבנות מיום ליום את מפת השטח המדויקת של מדינת ישראל.

בדומה ל-Waze, הרי שהניווט עצמו נעשה באמצעות תצוגה של מצפן (חץ) על גבי מפה, כאשר האפליקציה תציג מידע לגבי מספר הקילומטרים עד לסוף המסלול, הערכת פרק הזמן שיידרש לצורך זה ומספר נתונים מעניינים אחרים.

כאשר נעשית סטייה מהמסלול, וזו נקודה חשובה, האפליקציה מספקת חיווי קולי, וזאת אפילו כאשר המסך שלה כבוי. בכך, עומדת האפשרות לחיסכון משמעותי בזמן הסוללה, אשר נוטה להיות מצרך מבוקש בכל אימת שנמצאים בשטח לפרק זמן ממושך.

ואגב, יש להדגיש כי האפליקציה בהחלט יכולה לשלב בתוכה יישומי ניווט אחרים. הדוגמא המובהקת לכך היא האפשרות להגדיר שאפליקציית Waze תדריך את הנהג או המשתמש לעבר נקודת ההתחלה של המסלול אותו הוא מעוניין לעשות.

אז איך מתחילים?

בסך הכול, דומה כי מדובר באפליקציה פשוטה ונוחה מאד לתפעול (לראיה, התפריטים שלה בסיסיים בכל קנה מידה), אשר מבצעת את מה שהיא אמורה לבצע בצורה יעילה. יחד עם זאת, ברור שהיא עדיין סובלת מ"חבלי לידה" אלה או אחרים, אשר סביר שיעברו עם העדכונים הבאים שלה.

בין הפיתוחים המתוכננים בה בעתיד הקרוב ניתן למנות דירוג מסלולים, יצירת מסלולים מועדפים או אפילו בניית קהילת משתמשים ענפה, בדומה לאפליקציות אחרות הפועלות בשדה המשחק. אנחנו עדיין ממליצים לכל חובבי השטח להוריד אותה בהקדם האפשרי ולהשתמש ביתרונות שלה על מנת לשפר את ההתנהלות שלהם בשטח עצמו.

איפה אפשר להוריד?

אפליקציית Trailze זמינה להורדה, ללא תשלום, עבור מכשירי אייפון ואנדרואיד כאחד – המפתחים מבטיחים כי גם בעתיד לא ייגבה תשלום על ההורדה שלה.

עם זאת, בדומה לאפליקציות הניווט האחרות, סביר להניח שכדי לשמור על כך יהיה צורך "להקריב" דברים מסוימים: הופעת פרסומות באפליקציה, קבלת מידע של האפליקציה על המשתמש וכיוצא בזה. יש לשים לב שהשימוש באפליקציה מצריך רישום ראשוני קצר.

ראו גם:

מכשיר ניווט לוויני GPS

האם יש ל-waze מתחרה? אפליקצית M8