רינגטונים – תוכן סלולרי מתנגן

תוכן עניינים

מהו רינגטון?

רינגטונים הם יכולות סאונד של מכשירים סלולריים והם מיועדים להתרעות על שיחה נכנסת, קבלת הודעות ותזכורות מסוגים שונים. הישראלים הם צרכנים נאמנים של רינגטונים, ועם כניסתם של המכשירים הסלולארים דור 3 ו 3.5 לשוק, ניתן ליהנות מסאונד משובח ורב אפשרויות המכיל מנגינות ושירים שלמים.

כיום, תודות לפורטלים האמונים על תוכן אינטרנטי, ניתנת לכל אחד האפשרות לבחור את הרינגטון המועדף עליו באמצעות גלישה. באמצעות דפדוף פשוט בין הרינגטונים, ניתן להאזין להם, לבצע חיפושים ולבחור לבסוף את הרינגטון האהוב והמתאים ביותר.

בכדי לבצע הורדה של רינגטון מפורטל סלולרי, יש למצוא, בשלב הראשון, פורטל תוכן סלולרי ולאחר מכן לבצע את המהלכים הבאים:

לפני שניגשים להוריד רינגטונים, יש לבדוק כי המכשירים הסלולרים מאפשרים גלישה באינטרנט וכי סוג הקובץ מתאים למכשיר. בנוסף, יש לוודא כי המכשיר מכיל די זיכרון ויוכל לשמור את התוכן הנבחר.
לכל דור של מכשירים סלולרים קיימים רינגטונים שונים. מכשירי הדור השלישי, תומכים בכל סוגי המדיה ואין כך הדבר לגבי מכשירים מדורות קודמים.

חשוב שתדעו כי תוכן סלולרי בכלל וריגטונים בפרט, אינם ניתנים להורדה רק באמצעות חברות הסלולר להם אתם משתייכים, אלא גם באמצעות אתרי אינטרנט עצמאיים, המספקים שירותי תוכן רבים ומגוונים.

סוגי הרינגטונים השונים

הרינגטונים נחלקים לסוגים שונים:

  • רינגטון מופוני – רינגטון הכולל מנגינה או סדרת צלילים עוקבים פשוטה ומוגבלת
  • רינגטונים פוליפונים – רינגטונים בעלי סאונד עשיר יותר. איכות הרינגטון נמדדת בכמות ה"פולי"
  • רינגטונים בטכנולוגיית hifi  – רינגטונים מורכבים יותר ומסוגלים לשחזר במדויק מנגינות מורכבות ולהשמיע שירים מקוריים. ריגטונים שהם שירי יוצרים, שייכים ברוב המקרים לחברות ההפקה הגובות מכם כסף בעבור השימוש בהם

בחירת רינגטון היא עניין של טעם. לעיתים פולטים המכשירים הניידים מנגינות וצלילים מעצבנים במיוחד, המהווים מטרד סביבתי של ממש. גם על כך חשבו המפתחים ויצרו פטנט משעשע המכונה pushringer. הפטנט, שפותח על ידי חברת emotive מקליפורניה, מאפשר להתקשר למחזיקי המכשירים בעלי הרינגטונים המרגיזים וממש לדרוש את החלפת הרינגטון הקיים באמצעות סאונד חדש.

על מנת לעשות זאת, ראשית יש לשלוח את הרינגטון החדש לנמען באמצעות רשת הדור ה-3, והוא יחליף זמנית את הרינגטון המקורי. במידה והצלצול החדש מצליח למצוא חן בעיני המשתמש, הוא יכול לרכוש אותו בלחיצת כפתור ולשמרו בזיכרונות המכשיר. למעשה מדובר בשיטה נחמדה למכירת רינגטונים ולהכרות עם רינגטונים חדשים.

חידוש נוסף המצליח לשבות את לב משתמשי הסלולאר הצעירים הוא רינגטון שמבוגרים לא ממש יוכלו לשמוע. במקומות בהם חל איסור על שימוש בטלפון סלולרי (למשל בתי ספר) ניתן להשתמש באותו רינגטון מסתורי, אשר תדרו עומד על 17 קילוהרץ, ואשר פותח בהתאם להבנה כי ככל שאנו מתבגרים קשה לנו יותר ויותר להקשיב לצלילים גבוהים. מאחורי הפיתוח הזה עומדים מחקרים בנושא הזדקנות האוזן, המראים כי החל מגיל 40 חלה ירידה משמעותית ביכולות שלנו להאזין לצלילים גבוהים. תלמידים רבים כבר בדקו את הרינגטונים המדוברים, הדומים בסאונד שלהם לזמזומו הדק של היתוש. המצאת הרינגטון "הלא נשמע" שווקה בקרב צעירים אמריקאים, וזכתה להצלחה רבה.

פטנט נוסף קיים במכשירי ה- iPhone ומאפשר לכם לחברת את הרינגטון שלכם. שם התוכנה הוא iphoneringtonemaker והיא ניתנת לשימוש חינמי. גלישה באתרי האינטרנט השונים, תאפשר לכם להתרשם משפע הרינגטונים המוצע על ידי החברות הסלולריות או על ידי חברות פרטיות. ישנן הורדות חינמיות וישנן הורדות הכרוכות בתשלום. מה שבטוח וודאי הוא שמתוך ההיצע העצום הקיים של רינגטונים, בוודאי תמצאו את הסאונד המיוחד שמאפיין אתכם.